۲ مرداد ۱۳۸۹، ۲۰:۲۹

وارثی خبر داد:

فعالیت 200 مرکز غیر دولتی معلولان در استان قزوین

فعالیت 200 مرکز غیر دولتی معلولان در استان قزوین

قزوین - خبرگزاری مهر: معاون مشارکتهای مردمی بهزیستی قزوین گفت: 200 تشکل غیر دولتی با حمایت بهزیستی در حوزه های توانبخشی، اجتماعی و پیشگیری در استان فعالیت می کنند.

به گزارش خبرنگار مهر در قزوین، علیرضا وارثی  عصر شنبه در جمع خبرنگاران رسانه های گروهی استان اظهار داشت: این معاونت در قالب 5 حوزه اشتغال، ستاد مسکن، مرکزغیردولتی، دفترمشارکت های غیر مردمی، ستاد ازدواج و تامین جهزیه نوعروسان خدمات رسانی می کند.

وارثی در خصوص تامین مسکن مددجویان در سال 88  گفت: به منظوراحداث سرویسهای بهداشتی و لوله کشی داخل منازل مددجویان دو میلیارد و870 میلیون و500 هزار ریال، خرید مسکن برای 954 مددجو و هزینه خرید و ساخت مسکن 600 میلیون ریال به مددجویان پرداخت شده است.
 
معاون مشارکتهای مردمی بهزیستی قزوین یادآورشد: بهزیستی استان با اختصاص دو میلیارد و 105 میلیون ریال نسبت به ساخت 28 واحد مسکونی اقدام کرده و برای احداث 43 واحد مسکونی سه  میلیارد و400 میلیون ریال از محل اعتبارات دور دوم سفر ریاست جمهوری به استان قزوین هزینه کرده است.
 
وارثی اظهار داشت: از مجموع 43 واحد مسکونی 14 واحد در شهرستان‌ قزوین، 18 واحد در البرز، سه واحد در تاکستان، چهار واحد در بوئین‌ زهرا و چهار واحد در آبیک احداث شده است که بیشتر این واحدهای مسکونی بیش از 50 درصد پیشرفت فیزیکی دارند.
 
وی خاطر نشان کرد: در سال گذشته به 157 نفر نیز وام ودیعه مسکن به میزان یک میلیارد و 740 میلیون ریال و مبلغ300 میلیون ریال نیز به 30 نفر از مددجویان برای تعمیر مسکن پرداخت شده است.
 
وی ادامه داد: در سال جدید دولت دهم  با اجرای  نهضت مسکن نسبت به تامین مسکن مددجویان و زنان سرپرست خانوار اقدام کرده است که تاکنون در استان قزوین سه هزار و 908 نفراز معلولان برای دریافت مسکن ثبت ‌نام  کرده اند که بیشترین ثبت نام در قزوین و کمترین در بوئین ‌زهرا صورت گرفته است.
 
وارثی گفت: دولت در طول سه سال 60 هزار واحد مسکونی برای معلولان و60 هزار واحد مسکونی برای زنان سرپرست خانوار احداث خواهد کرد که استان قزوین نسبت به استان‌های برخوردار با جمعیت بیشتر، جایگاه دوازدهم را در جذب سهیمه به خود اختصاص داده است.
 
معاون مشارکت‌های مردمی بهزیستی استان قزوین گفت: مشارکت‌های مردمی به صورت نقدی در سال گذشته 385 میلیون ریال، غیرنقدی یک میلیارد و197 میلیون ریال و به صورت خدماتی 46 میلیون ریال بوده است.
 
وی ادامه داد: در موسسات خیریه نیز به صورت نقدی یک میلیارد و 668 میلیون ریال و به صورت غیرنقدی 5 میلیارد و 893 میلیون ریال درآمد داشته‌ایم.
 
وارثی افزود: 112 نفر به صورت داوطلب و رایگان در شهرستان‌ها بابهزیستی همکاری می‌کنند که در این بین پزشکان، مهندسان و اقشار مختلف هم حضور دارند.
 
وی با اشاره به پرداخت کمک هزینه جهیزیه گفت: در سال گذشته 300 مورد کمک هزینه جهیزیه به صورت متوسط به هر نفر600 هزار تومان پرداخت شد و دوره آموزشی مهارتهای زندگی پیش از ازدواج برای 300 نفر برگزارشد.
 
معاون مشارکت‌های مردمی بهزیستی استان قزوین با اشاره به اقدامات صورت گرفته در زمینه اشتغال اظهار داشت: پرداخت تسهیلات صندوق مهر رضا به 39 نفر به مبلغ دو میلیارد و580 میلیون ریال، تسهیلات زنان سرپرست خانوار موسسه مالی و اعتباری مهر به 21 نفر به مبلغ یک میلیارد و200 میلیون ریال، سهم بیمه کارفرما به 93 نفر، سهم بیمه خویش فرما به 69 نفر، اعطای هزینه آموزش فنی و حرفه‌ای به 50 نفر، اعطای حمایت جبران کارآیی معلولان به 21 نفر به مبلغ 200 میلیون ریال از دیگر اقدامات صورت گرفته در راستای ایجاد اشتغالبرای معلولان است.
 
وی با اشاره به قانون جامع حمایت از معلولان گفت: قانون جامع حمایت از معلولان 16 ماده و 25 تبصره دارد که طبق ماده 7 آن دولت موظف است برای ایجاد فرصت شغلی برای افراد معلول تسهیلاتی را فراهم کند که از جمله این تسهیلات، اختصاص سه درصد مجوزهای استخدام دستگاه دولتی برای افراد معلول است.

وارثی اظهار داشت: این موضوع متأسفانه مورد بی‌توجهی دستگاه‌های دولتی قرار گرفته است که دلیل عمده آن کوچک‌ شدن بدنه دولت و محدود شدن استخدام‌هاست.
 
وی گفت: تعیین سهم حق بیمه کارفرما، پرداخت تسهیلات اعتباری به واحدهای تولید، خدمات عمرانی و صنفی و کارگاه‌های تولیدی و حمایتی در مقابل اشتغال افراد معلول، پرداخت تسهیلات اعتباری خوداشتغالی طبق بودجه سالانه و اختصاص 60 درصد پست‌های سازمانی تلفنچی در دستگاه‌ها و سازمان‌ها به افراد نابینانا، کم‌ بینا و معلولان جسمی و حرکتی از جمله مواردی است که در این ماده قانونی آمده است.
 
معاون مشارکت‌های مردمی بهزیستی استان قزوین ادامه داد: در بحث استخدام معلولان طبق ماده قانون مذکور، دستگاه‌های دولتی استان نسبت به این موضوع  ضعیف عمل کرده ‌اند که تنها سازمان اتوبوسرانی با جذب 20 نفر و نیز بهزیستی استان بیشترین معلول را جذب کرده است.
 
وارثی با اشاره به کمبود اعتبارات دولتی در بهزیستی اظهار داشت: از آنجا که اعتبارات دولتی کفاف نیازهای مددجویان را نمی‌دهد از مشارکت افراد خیر در این بخش استفاده می کنیم.
 
وی ادامه داد: با توجه به ماده 14، مودیان مالیاتی می‌توانند از طریق سازمان بهزیستی و نظارت آن برای احداث مراکز توانبخشی، درمانی، حرفه ‌آموزی و مسکن مورد نیاز افراد معلول اقدام کنند که گواهی هزینه مودیان مالیاتی در موارد یاد شده با تأیید سازمان بهزیستی کشور به عنوان هزینه قابل قبول مالیاتی تلقی خواهد شد.
کد خبر 1122552

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha